Kategorie: Aktuality 1

pivní ochutnávky v Dukátu

Každý týden u nás probíhají ochutnávky piv ze zajímavých  pivovarů.


OCHUTNÁVKY malých a zajímavých PIVOVARŮ

Víkend  4. -  11.11. KRAKONOŠ 11° 27,-
Světlý ležák vyjímečné chuti. Pivovar Krakonoš vyrábí pivo klasickou technologií, nepasterizované, mikrobiálně filtrované. Při výrobě se nepoužívají žádné konzervační látky. Pro výrobu piva používá vodu z vlastní studny. 
Obsah alkoholu 4,3% obj.



Víkend  11. - 13.11. PILSNER URQUELL 12° kvasnicové  38,-
Tajemství chuti legendárního spodně kvašeného ležáku s obsahem alkoholu 4,5 % leží především ve vysoce kvalitních surovinách. Charakteristickou vůni sladových zrn a vyváženou karamelovou chuť získává pivo trojitým rmutováním, měkká plzeňská voda mu propůjčuje unikátní jemnou chuť, žatecký chmel sametovou hořkost. Vlastní slad pak dodává pivu zlatavou barvu.
Obsah alkoholu 4,5 % obj.

Víkend  18. – 20.11. Kroužková 12° 35,-
Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá nová kultura pivovarských kvasinek (tzv. "kroužků") v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. V transportním obalu (sudy KEG) tak dojde k dalšímu stupni dokvašování piva, které přinese odlišnou senzorickou a biologickou jakost lišící se od tradičního ležáku... 
Obsah alkoholu: 5 % obj.

Víkend   25. - 27.11. TAMBOR 12° 28,-
Typ: světlý ležákCharakteristika: prémiový světlý ležák s příjemným aroma, spojující chuť chmelu, sladu s lahodným, nahořklým a svěžím dozvukem, bohatou pěnou a plností. Složení: artézská voda z vlastního vrtu 130 m, granulované odrůdy chmele, ječné slady. Minimální doba ležení: 35 dní. Královédvorské pivo. Světlý ležák s příjemným aroma,lahodný slad s bohatou pěnou a plností.
Obsah alkoholu 5% obj.